Parrot Jumping Sumo Drone

jumping-sumo
Parrot Jumping Sumo

De Parrot Jumping Sumo is een Mini Drone welke anders is dan alle andere Drones die we van Parrot kennen. Deze Drone is voorzien van 2 grote wielen waarmee hij met hoge snelheid over de meeste terreinen kan rijden. De naam Jumping Sumo hebben ze niet voor niet gegeven. Deze rijdende drone kan namelijk tot wel 85 centimeter hoog en 80 centimeter ver springen! Hierdoor is bijna geen obstakel te gek voor deze super robot. Buiten hoog en verspringen kan hij tevens razendsnel draaien en bochten maken. Het ontwerp is zo gemaakt dat hij altijd weer op zijn wielen land.

Beginner of gevorderde
Deze minidrone is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar en is daarmee geschikt voor beginnende bestuurders. Dat maakt het niet minder interessant voor de gevorderde! De wielen kunnen in meerdere posities geplaatst worden.  Voor de beginner is er een stabiele modus waarbij de wielbasis heel breed is. Voor de gevorderde kan gekozen worden voor meer wendbaarheid door de wielen smal te maken.

Besturing van de Sumo MiniDrone
De Jumping Sumo is op afstand bestuurbaar via WiFi met de gratis FreeFlight app die voor Android, Windows en iOs beschikbaar is. Het opgegeven bereik is ca. 50 meter. De App is eenvoudig in gebruik en stelt iedereen in staat om deze Drone te besturen. De FreeFlight software is geschikt voor zowel smartphones als tablets.

Jumping Sumo Camera
Jumping Sumo Camera

Drone met Camera
De Jumping Sumo is voorzien van een 640×480 pixel camera met groothoek lens. Dit zorgt dat je kunt zien wat de Sumo ziet op je tablet of smartphone. Video’s of foto’s kunnen direct op een micro USB-stick opgenomen worden (niet meegeleverd), of gestreamed naar de FreeFlight App.

Programmeren
De software stelt je in staat een serie acties te programmeren, een “road plan” genaamd. Hiermee kun je de Sumo automatisch laten rijden, of zelfs een dansje laten doen.

Parrot Jumping Sumo Kopen
Deze Parrot MiniDrone is te koop in drie verschillende kleuren vanaf ca € 150.00 en heeft ondanks zijn functionaliteit en features dus toch een scherpe prijs. Een ideale drone voor zowel beginners als gevorderde drone piloten waarbij het échte vliegen met een drone een stapje te ver gaat.

Onderdelen verkrijgbaarheid
Mocht u onverhoopt toch een keer schade hebben gereden dan hoeft u deze drone niet direct af te schrijven. Parrot heeft een onderdelen lijn voor de Sumo waardoor deze in principe altijd weer gerepareerd kan worden