Parrot Drone

Parrot DroneOVER PARROT DRONES

Parrot werd in 1994 door Henri Seydoux opgericht. Parrot ontwerpt en ontwikkelt hoogwaardige technologische consumentenproducten voor Smartphones en tablets en brengt deze zelf op de markt.

Parrot biedt het breedste assortiment handsfree-systemen (carkits) voor auto’s. Dankzij zijn wereldwijde vermaarde deskundigheid op het gebied van mobiele connectiviteit en multimedia voor smartphones is Parrot een belangrijke speler als het gaat om infotainment in de auto.

Daarnaast ontwerpt Parrot luxe draadloze multimediaproducten op het gebied van audio, en ontdekt nieuwe mogelijkheden met Bluetooth Smart technologie.

Tenslotte versterkt Parrot zijn positie op de consumenten UAV/Drone markt door een Parrot Drone Devision op te richten. Met de Parrot AR.Drone, de eerste quadcopter die wordt bestuurd via Wi-Fi die gebruik maakt van nieuwe oplossingen voor professioneel gebruik is de start van Parrot Drones een feit.

De Parrot AR.Drone 2.0 is de huidige versie van de AR.Drone en heeft vele verbeteringen gekregen ten opzichte van de eerst versie.

Inmiddels heeft Parrot de Drone markt versterkt met de volgende Parrot Drone consumenten modellen:
– Parrot AR Drone 2.0
Parrot Bebop Drone
Parrot Jumping Sumo
Parrot Rolling Spider Minidrone

Naast de consumenten drones heeft Parrot inmiddels ook een professionele drone divisie opgezet onder de naam Sensefly.

Parrot heeft haar hoofdkantoor in Parijs en telt momenteel wereldwijd meer dan 850 medewerkers. Het bedrijf genereert het grootste deel van zijn omzet buiten Frankrijk.