Parrot Bebop Drone

De Parrot Bebop Drone is een nieuwe Drone in de Parrot quadcopter serie. De Bebop Drone is een kleine camera drone die lucht foto’s en video’s kan maken in HD kwaliteit en is nu te koop in Nederland. Met een verkoopprijs van € 899.00 inclusief Skycontroller mogen we van de Parrot Bebop Drone wel wat verwachten. Wat kan deze camera drone en wat zijn de bijzonderheden.

Gestabiliseerde Video/Foto Camera met 180° Fisheye lens
De Parrot Bebop Drone is voorzien van een softwarematig gestabiliseerde camera. Dit zorgt voor superstrakke 1080p lucht opnames, terwijl dit zorgt dat het camera systeem klein en licht blijft.
Deze design feature zorgt dat het ontwerp eenvoudig blijft en dat beperkt de kwetsbaarheid. Dankzij de Fisheye lens kan de Bebop 14 megapixel luchtfoto’s maken met een zicht van 180°.
De digitale stabilisatie over 3 assen zorgt dat de beelden prachtig worden, ondanks de bewegingen van de quadcopter.

WiFi besturing via Smartphone of Tablet
De Bebop wordt bestuurd via een WiFi interface. Deze heeft een maximaal bereik van 300 meter. Als je kijkt welke afstand dat is, dan zul je begrijpen dat dit ruim voldoende is voor “normaal” gebruik.
Indien je dit bereik wenst te vergroten dan kun de de Bebop Drone voorzien van de Skycontroller.

Parrot Bebop Drone Skycontroller
Parrot Bebop Drone Skycontroller

Parrot Skycontroller met Range Extender
Optioneel kan de Parrot Bebop Drone gebruikt worden met de Skycontroller. Dit betreft een losse controller waarin de smartphone of tablet bevestigd kan worden. De Skycontroller is voorzien van 4 krachtige WiFi antennes welke zorgen voor een vergroting van het vliegbereik.
De besturing verloopt via twee nauwkeurige stuurknuppels, wat het vliegen makkelijker maakt.

De mooiste optie van de Parrot Skycontroller is de HDMI aansluiting. Deze maakt het mogelijk om direct een FPV-Bril (First Person View) aan te sluiten.
De beelden van de camera kunnen hierdoor direct op de ogen geprojecteerd worden waardoor de ervaring van écht vliegen geëvenaard wordt.
De Parrot Bebop Drone is compatible met o.a. de volgende FPV-brillen: Oculus Rift, Zeiss OLED Cinemizer, Epson Moverio, Sony Personal Viewer

GPS en Return to Home functie
De parrot Bebop heeft een ingebouwde GPS om zijn exacte locatie te bepalen. Hierdoor kan de Bebop niet alleen zelfstandig op eenzelfde plek blijven hangen, maar kunnen ook vluchten uitgestippeld worden op de smartphone of tablet welke de Bebop vervolgens kan volgen. De Bebop is voorzien van een “Return Home” functie. Zodra deze geactiveerd wordt, vliegt de Parrot Bebop terug naar de locatie waar deze opgestegen is.

Vliegtijd van de Parrot Bebop Drone
De Bebop wordt standaard geleverd met 2 accu’s waarmee de totale vliegtijd 20-25 minuten bedraagt. Accu’s kunnen los aangeschaft worden waardoor langer vliegen nooit een probleem is.

Bebop Promotie video

Firmware Updates
Om te zorgen dat de Bebop altijd de laatste verbeteringen heeft is de firmware van deze drone te updaten. De firmware updaten kun je doen via een USB stick of via de Freeflight3 App.

Op dit moment (20-04-2015) is de laatste firmware versie 1.98.10